Nadomestki obroka tresejo: koristi in stranski učinki

Nadomestki

Nadomestni obroki obrokov so postali bistveni izdelki za dobro počutje. Uporabljajo se lahko za vzdrževanje ali podporo hujšanju. Čeprav se ti izdelki nahajajo povsod na trgu, se večina potrošnikov še vedno ne zaveda njihovih prednosti in slabosti. Poleg tega nekateri še vedno ne morejo ugotoviti razlike med zamenjavo obroka in beljakovinskim stresanjem. Da bi lažje razumeli vse to, spodaj je pregled nadomestkov obrokov.

Kaj je zamenjava obroka?

To je prah, tekočina ali bar, ki deluje kot nadomestek hrane. Nadomestni obroki so dodatki, ki jih dietetiki uporabljajo za nadomeščanje trdne hrane. Potrošniki jih običajno postrežejo v obrokih, nadzorovanih s kalorijami. Dieterji morajo zamenjati obrok dvakrat ali enkrat na dan.

Razlika med nadomeščanjem obroka in proteinskim stresanjem

Proteinski stresi in nadomestki obrokov so prehranska dopolnila, ki so skoraj podobna. So edinstvene formule, ki dietetikom pomagajo pri doseganju ciljev, ki bi lahko bili bodisi izguba odvečnih kilogramov, izboljšanje razvoja vitkih mišic ali ohranjanje zdrave teže. Spodaj je opisanih nekaj ključnih razlik med proteini in nadomestki obrokov.

Proteinski stresi

• Vsebujejo velike količine beljakovin na porcijo. Večina bogatih z beljakovinami dodatkov vsebuje 20-25 g beljakovin za vsako porcijo.

• Dieterji jih večinoma uporabljajo kot vir goriva, zlasti med intenzivnimi treningi. Pomagajo pri izgradnji, tonu in obnavljanju dotrajanih mišic.

• Večina jih ima malo mineralov in vitaminov v primerjavi z nadomestki obrokov. Imajo pa velike količine kalcija.

Zamenjava obroka se trese

• Nadomešča redne obroke.

• Vsebujejo več ogljikovih hidratov, maščob in kalorij v primerjavi z beljakovinami.

• Imajo nizke količine beljakovin in so bogate z minerali in vitamini.

 Kako izbrati najboljši nadomestni obrok

Če iščete izdelke, ki vam lahko pomagajo dopolniti obroke, potem morate uporabiti nadomestne obroke. Običajno so nizkokalorični izdelki, ki telesu oskrbujejo makro- in mikrohranila, ki jih telo potrebuje za rast in razvoj. Toda kako lahko izberete najboljši nadomestek obroka?

Preberite etiketo

Dober nadomestek obroka mora imeti nekaj kalorij. Upoštevajte, da je glavni razlog, zakaj ljudje uživajo šejk, zaužiti manj kalorij, ne da bi se spopadali z lakoto. Nalepka vsebuje podrobnosti, kot so vrsta sestavin v dodatku in njihova vsebnost.

Mešanje

Prepričajte se, da se lahko nadomestek obroka meša z različnimi tekočinami, vključno z vodo, mlekom, smoothijem ali sokom. Tresenje, ki se prilepi na stran mešalnika ali stekleničke, zmanjša vaš popolni vnos na porcijo.

Minerali in vitamini

Najboljši nadomestni obroki na trgu imajo velike količine mineralov in vitaminov, kot so vitamin C, železo, kalcij, cink in vitamini skupine B. Na splošno mora imeti dober stres najmanj 18 različnih mineralov in vitaminov, da lahko učinkovito opravlja svoje funkcije.

Ali lahko resnično spodbujajo izgubo teže?

Raziskave kažejo, da je večina ljudi sposobna shujšati, če zmanjša njihov dnevni vnos kalorij. Torej, nadomestki obrokov lahko pospešijo hujšanje. To so izdelki, ki vsebujejo manj kalorij na porcijo kot večina obrokov. Poleg tega spodbujajo občutek sitosti z zmanjšanjem lakote. Na splošno to pomeni, da vašemu telesu preskrbijo z nekaj števili kalorij in zmanjšajo potrošnikov splošni vnos hrane, s čimer pospešijo hujšanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *